Lezingen, luisterboeken & liefdesbrieven

BESTE WENSEN VOOR 2022
1. LUISTERBOEKEN
Sinds kort zijn meer dan 60 titels (waaronder een groot deel van de kinder- en jeugdboeken) door een samenwerking met SAGA EGMONT en KOBO PLUS ook als audioboek en e-book verkrijgbaar. Zie:
https://www.storytel.com/be/nl/authors/106653-Bavo-Dhooge
2. LEZINGEN
In 20 jaar heeft Bavo Dhooge meer dan 100 boeken geschreven en meer dan 1000 lezingen gegeven. Tijdens zijn lezingen in de lagere school vertelt de schrijver spannende verhalen, leest graag een stukje voor en beantwoordt alle mogelijke vragen. Tussendoor wordt soms een korte booktrailer getoond (met illustraties, muziek en tekst). Een lezing duurt ongeveer 50 min.
Tijdens zijn lezingen in de middelbare school heeft hij het vooral over de verhaaltechnische kant van het schrijven (waar komt de inspiratie vandaan, wat is een pitch, hoe wordt een idee uitgetest, de opbouw, het uitwerken van personages, plotontwikkeling, en vele andere schrijftips), het Nederlandstalige spannende boek, zijn voornaamste inspiratiebronnen en voorbeelden.
Als afgestudeerd filmregisseur aan de KASK van Gent en scenarist van opleiding is hij zowel in het literaire als in het audiovisuele veld actief. Daarom legt hij ook het verschil uit tussen het schrijven van een boek en het schrijven van scenario's voor film en televisie. De filmrechten van zijn fantasy-thriller 'Styx' zijn verkocht aan Eyeworks dat in oktober 2022 begint aan de filmopnamen van de televisieserie. Productiehuis A Team Productions nam een optie op de filmrechten van 'Stalen Kaken' (de biografie over de krachtpatser John Massis).
3. LIEFDESBRIEVEN
Tot slot verschijnt in de speciale Valentijneditie van het Stadsmagazine Gent in februari een liefdesbrief van de auteur aan zijn geboortestad.