'Moorden met woorden' en 'De Volksjury' op 10 en 11 juni in de Openbare Bib van Brugge

1. 'Moorden met woorden'

Thrillerauteur Bavo Dhooge geeft een interactieve lezing over het schrijven van misdaadromans. Een lezing om… een moord voor te plegen! Wees erbij op deze unieke plaats delict, met de nummer 1 hoofdverdachte van de Vlaamse misdaadauteurs. In deze zaak – ‘Moorden met woorden’ – is het voornaamste wapen de pen, zoveel machtiger dan het zwaard.

De auteur geeft inkijk in het hele schrijfproces. Het ontstaan van een idee, het uitwerken van personages, het opbouwen van spanning, het trekken van een spanningsboog, het verfijnen van de vertelstructuur en het gebruik van diverse middelen om de spanning erin te houden, komen aan bod.

Wie weet ontmasker je jezelf als dader van… een fonkelnieuwe misdaadserie! De lezing komt er n.a.v. thrillerevent Plaats Delict. i.s.m. Creatief Schrijven vzw.

Info: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/moorden-met-woorden/669ada0d-fa0b-424b-9785-17d88fdbc84e

2. 'De Volksjury'

Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck zijn twee vriendinnen met een passie voor moordzaken. Vanuit die passie startten ze in 2017 met een Vlaamse truecrimepodcast, De Volksjury. Ondertussen telt die podcast 88 razend populaire afleveringen. Elke aflevering wordt gemiddeld tussen de 50.000 en de 100.000 keer beluisterd. Maandelijks weet De Volksjury zo'n 500.000 luisteraars te bekoren, hun Facebookpagina telt meer dan 15.000 volgers.

En op 10 juni kan je ze in levende lijve ontmoeten in Hoofdbibliotheek Biekorf, tijdens de thrilleravond met Bavo Dhooge en Toni Coppers. Bavo Dhooge (Gent, 1973) is de meest gelauwerde Vlaamse misdaadschrijver van Vlaanderen. Hij schreef meer dan 80 "S"-boeken, boeken waarvan de titel met een S begint. Het leverde hem de bijnaam "de S-Express" op. Maar bij Dhooge gaat de snelheid van schrijven allerminst ten koste van de kwaliteit. Hij won de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut, de Diamanten Kogel voor de beste Nederlandstalige thriller én de Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse thriller. Zijn werk wordt vergeleken met Quentin Tarantino, The Sopranos, de films van de broers Coen en Elmore Leonard. Geen kattenpis dus. Zijn Amerikaanse debuut, de fantasythriller Styx, uitgegeven bij de prestigieuze Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster, zal in 2022 door Eyeworks worden verfilmd.

Ook Toni Coppers (Sint-Truiden, 1961) won al de Hercule Poirotprijs, in 2014 met zijn boek "Dood water". De jaren daarna ontving hij daarbovenop nog vier keer de Hercule Poirot-publieksprijs. Hij debuteerde in 1995 met literaire reisbrieven, hij was toen ook nog reisjournalist voor Radio 1. Tien jaar later stapte hij over op het schrijven van thrillers, eerst met een komische inslag, daarna volbloed misdaadverhalen. Hij werd bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout, die bewerkt werd tot televisieserie Coppers met Hilde De Baerdemaeker, Luk Wyns, Bert Verbeke, Lotte Pinoy en Joris Hessels in de hoofdrollen.

Info: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/de-volksjury-met-bavo-dhooge-en-toni-coppers/eaea2416-0c5c-402d-acd3-96ebb5797142