Na nominatie Gouden Vleermuis Oeuvreprijs 2024 ook 4de nominatie Hercule Poirotprijs

Een dag na de bekendmaking van de nominatie voor de Max Gouden Vleermuis, internationale thrillerprijs voor het meest imposante oeuvre, is Bavo Dhooge opnieuw genomineerd, deze keer voor de Hercule Poirotprijs 2024.

Met 'De spijtoptant', sinds twee weken in de boekhandel, haalde hij zijn 4de nominatie binnen (nadat hij in 2013 al de prijs won).

Hieronder het persbericht van Roularta.

De jury heeft zeven auteurs genomineerd voor de 27e Hercule Poirotprijs. Twee ex-winnaars, Dominique Biebau en Bavo Dhooge, krijgen het gezelschap van Gert Erauw, Jo Claes, Barbara De Smedt, Sofie Delporte en Geert Libeer. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 26 oktober op Boektopia in Kortrijk Xpo.

De Knack Hercule Poirotprijs is aan de 27e editie toe en is hiermee een van de langstlopende boekenprijzen in Vlaanderen. De prijs bekroont het beste Vlaamse spannende boek van het afgelopen jaar. De jury kiest de winnaar uit de Vlaamse misdaadromans die verschenen na 30 september 2023 en voor 1 oktober 2024.

De zeven genomineerden op een rijtje:

  1. Dominique Biebau met De Christiemoorden (Vrijdag/Pelckmans)
  2. Gert Erauw met De onverschilligen (uitgeverij Hartklopper)
  3. Jo Claes met De prijs van de twijfel (Houtekiet)
  4. Bavo Dhooge met De spijtoptant (Horizon)
  5. Geert Libeer met Het mysterie van de dode kardinalen (het punt)
  6. Barbara De Smedt met Koud (Hamley books)
  7. Sofie Delporte met Zwijgen is bitter (Borgerhoff en Lamberigts)

 

Juryleden

De jury van de Hercule Poirotprijs bestond dit jaar uit voorzitter Geert Lambrecht (Knack), Linda Asselbergs, Johanna Spaey, Lukas De Vos (nws vrt.be) , Patrick Van Gompel (journalist), John Vervoort (Het Nieuwsblad - De Standaard).

 

Prijsuitreiking op Boektopia

Op zaterdag 26 oktober wordt op ‘Boektopia’ in Kortrijk Xpo bekendgemaakt wie de 27e Knack Hercule Poirotprijs wint, met het daaraan verbonden bedrag van 5.000 euro en de gepersonaliseerde pen van Montblanc.

Bij deze gelegenheid wordt ook de winnaar van de Knack.be publieksprijs en de Fred Braeckman award voor het beste debuut bekendgemaakt.

Auteur Patrick Conrad krijgt een Lifetime Achievement Award voor zijn oeuvre.