'Sakala & Leopold': 1ste Stunt 2020-boek nu beschikbaar

In 2021 viert Bavo Dhooge zijn 20-jarig jubileum als schrijver met de publicatie van 12 boeken, elke maand één. Dit is het eerste in de reeks.

Meer dan 150 jaar geleden kwam de tienjarige kroonprins Leopold, zoon van Leopold II, tragisch om het leven. Na zijn dood dwaalt de jonge prins op zijn trouwe pony door de majestueuze vertrekken van de verlaten Villa Les Cèdres aan de Azurenkust. Hij herinnert zich zijn sterfbed, toen hij na een longontsteking stierf aan hartfalen. De jonge Leo stierf en het monster Leopold de Tweede werd geboren.
Zijn beste vriend is Sakala, het Congolese jongetje dat aan het eind van de 19e eeuw naar Gent werd gebracht. 'Leootje' komt geleidelijk tot inzicht over de rassenkwestie en stelt zich in dienst van de zwarte waarheid. Hij roept zijn vader, als stem van het geweten, tot de orde.


"Jij hebt Congo nooit gehaald; je hebt Congo naar hier gehaald. Dat moet zowat het toppunt van egocentrisme en grootheidswaanzin zijn: de wereld naar je hand zetten en een heel continent laten overbrengen. Een schrijver zei ooit dat deze wereld misschien wel de hel van een andere planeet was. Als dat zo is, van welke planeet kwam jij dan?"

Ga naar 'Sakala & Leopold' en bestel het boek nu.