'Schuwe kreten', het 8ste Stunt-boek nu beschikbaar

In 2021 viert Bavo Dhooge zijn 20-jarig jubileum als schrijver met de publicatie van 12 boeken, elke maand één. Dit is al het achtste in de reeks.

Na de publicatie van zijn vaderboek ‘Sr.’ ging de schrijver op de autobiografische weg verder en begon in 2019 aan een literair dagboek. De eerste twee delen (Vol I en Vol II) beslaan samen meer dan 2000 pagina's. Uit deze strenge selectie ontstond een sprekend zelfportret.

Na het eerste deel 'Sterke twijfels' (boek 6 in de 'Stunt-reeks') komen ook in dit tweede deel, 'Schuwe kreten', de voornaamste thema’s uit zijn leven aan bod: het vasthouden aan de problematiek van het loslaten, het schuldgevoel over mislukte relaties, de ontdekking van een nieuwe liefde, de obsessieve bescherming van zijn zoon, zijn levenslange hypochondrie en de voortdurende twijfel die leidt naar de enige zekerheid in zijn bestaan: het schrijven.


 'Gisteren ineens bedacht dat ik naar alle waarschijnlijkheid geen uitstekend schrijver ben. Maar dat geeft niet. Ik wil geen uitstekend schrijver zijn (omdat het niet binnen mijn bereik ligt), of zelfs een goed schrijver. Ik zal me moeten troosten met de notie dat ik een niet onverdienstelijk schrijver ben en nog meer een ‘interessant’ schrijver. Interessant wil zeggen dat ik in mijn mislukking en falend opzet om een goed schrijver te zijn, ben geslaagd.
(uit 'Schuwe kreten')