'SICK': vanaf vandaag beschikbaar

Eind februari verschijnt bij de Nederlandse uitgeverij Ezo Wolf SICK, een zwarte komedie met thrillerelementen over de hedendaagse maatschappij waarin een gevaarlijke hypochonder zijn huisarts stalkt met brieven omdat zij hem niet meer wenst te ontvangen wegens te veel ingebeelde ziekten. Deze 'biecht van een zieke geest' is hilarisch en tragisch tegelijk.

In SICK schrijft Bavo Dhooge (of iemand die voor hem wil doorgaan) zijn huisarts brieven omdat zij hem niet meer wenst te behandelen wegens te veel ingebeelde ziekten. Aan zijn lot overgelaten wil de hypochonder weer in de belangstelling komen en vertelt het ene krankzinnige voorval na het andere. Hij biecht zelfs op dat hij zieke mensen vermoordt om gezond te blijven. Zijn schreeuw om aandacht zorgt voor een onverwachte diagnose: de patiënt bleek niet schijnziek, maar echt ziek. Wanneer hij de oorsprong van zijn hypochondrie ontdekt door in zijn verleden te graven, komen het inzicht en de loutering, waarna de genezing wenkt…

SICK is een relevante en hilarische roman waarin de schrijver - in bloedvorm - alle humoristische registers opentrekt, zonder daarbij ook maar een moment de vinger van de pols van de maatschappij te halen en zijn kwetsbaarheid uit het oog te verliezen.

Bestel SICK hier.