'Symptoom zkt. hypochonder', het 11de Stunt-boek nu beschikbaar

In 2021 viert Bavo Dhooge zijn 20-jarig jubileum als schrijver met de publicatie van 12 boeken, elke maand één. Dit is al het elfde in de reeks.

In 'Symptoom zkt. hypochonder' wordt Bavo Dhooge voorgoed gebannen uit de praktijk van zijn huisarts wegens te veel verwaarloosbare klachten en onbestaande ziekten. Uit wanhoop besluit de schrijver dan maar elke maand een brief te sturen naar zijn huisdokter waarin hij uitweidt over zijn ingebeelde symptomen, over zijn partner die hem probeert te overtroeven met haar hypochondrie en over alle andere mogelijke ziektesymptomen,  individueel én maatschappelijk. Wanneer hij geen antwoord meer krijgt, besluit hij tot actie over te gaan, met alle hilarische gevolgen van dien.
 
De pers over het werk van Bavo Dhooge:
 
'Hilarisch!' (De Morgen)
'Spitse humor.' (Het Nieuwsblad)
 'Onweerstaanbaar grappig!' (De Standaard)
 'Knotsgek en heerlijk!' (Knack)
'De grappigste schrijver van Vlaanderen.' (Wraak van de dodo)
 

"Maar de vraag is: wat heb ik in een ver onbekend verleden in hemelsnaam gedaan om dit groot hypochondrisch lot te winnen? Ik vraag het u: wat heb ik in een ander, vorig leven misdaan om te denken dat ik niet gewoon kanker of alzheimer of parkinson of levercirrose of aids heb, maar dat ik én kanker én alzheimer én parkinson én levercirrose én aids heb? Ik denk dat ik heel veel mispeuterd moet hebben. Misschien moet ik wel kanker of parkinson of alzheimer of aids hebben uitgevonden, wie weet. Ik zal wel een pak mensen veel leed hebben aangedaan."
 
Meer info in de pers over de 'Stunt-reeks':