Verfilmingen, vertalingen & verhoren

1. Verfilmingen
In het najaar 2022 start productiehuis Eyeworks (Warner Brothers Belgium) met de opnamen van 'Styx', de televisieserie gebaseerd op de gelijknamige fantasy-thriller. De serie zal te zien zijn op Netflix, DPG Media en VTM.
Ondertussen heeft productiehuis A Team Productions de filmrechten gekocht van 'Sioux Blues' (de 2de L.A.-thriller, nominatie Hercule Poirotprijs) voor een televisieserie. Het productiehuis kocht eerder al de filmrechten van 'Stalen Kaken' (de Massis-biografie).
Daarnaast wordt eerstdaags bij het Vlaams Audiovisueel Fonds in pre-productiefase het plan gepitcht voor de misdaadkomedie 'SHOOT!', gebaseerd op 'Stiletto Libretto' en 'Scrabble Man'.
2. Vertalingen
De Engelse-Japanse uitgeverij Next Chapter heeft met de auteur een contract afgesloten voor de eerste 3 L.A.-thrillers: 'Santa Monica' (Winnaar Hercule Poirotprijs), 'Stiletto Libretto' (Winnaar Diamanten Kogel en nominatie Gouden Strop) en 'Sioux Blues' (Nominatie Hercule Poirtprijs). De boeken zullen verschijnen onder het pseudoniem Bo Dodge. Het eerste boek, 'Santa Monica', staat gepland voor eind 2022. Daarnaast nam Next Chapter een optie op de zeven overige L.A.-thrillers.
En last but not least: de Amerikaanse agent die destijds 'Styx' wist te verkopen aan Simon & Schuster, New York, is momenteel met twee Amerikaanse major uitgeverijen in onderhandeling over 'Sax is my name', een historische roman waarin de oudste saxofoon ter wereld zijn levensverhaal van 180 jaar uit de doeken doet. Deze literaire roman (onder de naam Bavo Dhooge) neemt het op voor de underdog, de rebel, de outcast.
3. Verhoren
Op 10 juni 2022 geeft de auteur tijdens de thrilleravond in de Openbare Bibliotheek van Brugge samen met collega-auteur Toni Coppers een dubbelinterview voor 'De Volksjury'.
Meer info
Op 11 juni 2022 geeft Bavo Dhooge in de Openbare Bibliotheek van Brugge een interactieve lezing over het schrijven van misdaadromans. Een lezing om… een moord voor te plegen! Wees erbij op deze unieke plaats delict. In deze zaak – ‘Moorden met woorden’ – is het voornaamste wapen de pen, zoveel machtiger dan het zwaard.